Vijf jaar FERM Mamadepot Hageland: “Aantal klanten en omzet blijven toenemen.”

Mamadepot

In een Mamadepot vinden gezinnen goede, herbruikbare kinderspullen aan een zacht prijsje. Wie het echt niet breed heeft, krijgt nog een extra korting.

Steeds meer gezinnen kiezen bewust voor herbruikbare spullen en redden ze graag van de afvalberg. Iedereen kan die spullen gratis inleveren bij een Ferm Mamadepot, waar vrijwilligers het aanbod zorgvuldig selecteren en sorteren.

Bij Ferm Mamadepot Hageland nemen de gratis leveringen jaar na jaar toe. Vrijwilliger Kristien Bosmans: “Het aantal mensen dat de weg vindt naar ons Mamadepot groeit. We krijgen genoeg goed materiaal binnen om een mooi assortiment samen te  kunnen stellen voor onze klanten.”

Coördinator Veerle Van Welden van Ferm: “Ferm Mamadepots zijn een goede stimulans om goederen te hergebruiken en zo de afvalberg te verkleinen. Iedereen is hier welkom en er zijn extra voordelen voor de financieel meest kwetsbare gezinnen.”

Deze krijgen een voordeelkaart met extra kortingen op de al erg lage verkoopprijs. Ferm Mamadepot Hageland telt bij elke opening bijna 50 klanten, ruim 30% heeft maar een heel beperkt budget. Om de meest kwetsbare gezinnen te bereiken werkt het Mamadepot samen met o.a. het OCMW, de  basisschool, het asielcentrum van Scherpenheuvel.

Mamadepot

Ferm Mamadepot Hageland opent driemaal per maand de deuren. Kristien Bosmans: “18 enthousiaste vrijwilligers zorgen hier met plezier voor een gevarieerd aanbod en een toffe winkelervaring. We zijn geen gewone winkel. Ons Mamadepot is vooral een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt.“

Momenteel zijn er15 Ferm Mamadepots actief in Vlaanderen en er staan er nog 3 in de steigers voor 2023. Maandelijks zijn ze samen 35 keer open en krijgen in totaal gemiddeld 400 klanten over de vloer. Deze klanten kopen gemiddeld 3,5 kg aan textiel, speelgoed en klein materiaal (buggy, bad, stoel) of 1400 kg per opening.

De Ferm Mamadepots – bijna 18 in Vlaanderen – kunnen maar werken dankzij honderden vrijwilligers en in goede samenwerking met lokale besturen. Via diverse projecten en giften van sponsors krijgen de Ferm Mamadepots hun werking financieel rond. Ferm Mamadepots kan men steunen met een fiscaal aftrekbare gift van minstens € 40 op rekeningnummer BE91 7300041014 76  met mededeling ‘gift’.